دورترین شی آسمانی کشف شده کهکشان کم فروغی است که در فاصله 13 میلیارد سال نوری از ما قرار دارد. این کهکشان توسط دو تا از قدرتمندترین تلسکوپهای ساخته دست بشر، تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ 10 متری رصدخانه کک بر فراز کوههای ماناکوآ کی در هاوایی رصد شده است.
پهنای این کهکشان تنها 2000 سال نوری است که بسیار کوچکتر از کهکشان راه شیری با 100000 سال نوری پهنا است. با توجه به عمر پیش بینی شده برای جهان که 13.7 میلیارد سال تخمین زده می شود، این کهکشان زمانی متولد شده که از عمر جهان تنها 700 میلیون سال می گذشت است.
این کهکشان دوردست و کم نور در تصویر با یک حلقه سفید رنگ مشخص شده است. منبع:
MSN News
پدیده ای به نام لنز گرانشی که اولین بار توسط آلبرت اینشتاین کشف شد به آشکارسازی این کهکشان دوردست کمک کرده است. در این پدیده اشیای پرجرمی مانند کهکشان ها مانند یک لنز نوری عمل کرده و مسیر پرتوهای نور اشیای دورتر را در اثر گرانش عظیم خود به سمت داخل منحرف و کانونی می کنند. بدین ترتیب مانند طرز عمل یک لنز، اشیای پشت سر این کهکشانها بزرگتر دیده می شوند. در این مورد تصویر کهکشان دوردست توسط کهکشان های نزدیکتر 25 بار بزرگتر شده است. در غیر این صورت انسان با تلسکوپهای موجود قادر به آشکارسازی آن نبود.
منبع:
http://www.msnbc.msn.com/id/4274187/ns/technology_and_science-science
:: موضوعات مرتبط:
مستند ,
آموزشی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1727
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0